Cauti cea mai buna friteuza cu aer cald? Prajirea alimentelor fara sau in cat mai putin ulei a devenit una dintre cele mai in voga tendinte de gatit in utlimii ani. Afla aici care sunt avantajele, beneficiile si dezavantajele unei friteuze cu aer cald (Air Fryer) si cum sa o alegi pe cea mai buna!
Care este cea mai buna friteuza cu aer cald? – Air Fryer
Cosori Premium CP158-AF-RXR
Capacitate 5,5l, 11 programe prestabilite, ecran LED si butoane tactile usor de utilizat, functii preincalzire, mentinere la cald si agitarea alimentelor, cos antiaderent, carte de retete inclusa, 5 culori disponibile.
Verifica pretul aici
Tefal Ultra Fry Digital EY111B15
Capacitate 4,2l, prajeste cu putin ulei sau deloc, temperatura reglabila 80 – 200°C, interfata tactila, partile detasabile pot fi spalate in masina de spalat vase, temporizator reglabil 60 de minute cu semnale acustice, oprire automata.
Verifica pretul aici
Philips Airfryer Essential Collection HD9270/90
Capacitate 6,2l, Este modelul cu cea mai mare putere (2000 W), afisaj digital, 7 programe prestabilite, functie de mentinere la cald, conexiune Wi-Fi, primesti o alerta pe mobil cand gatitul s-a terminat, dimensiune XL.
Verifica pretul aici
Ce este o friteuza cu aer cald?
O friteuza cu aer cald este un aparat de gatit deosebit de util care utilizeaza aer cald circulant pentru a gati alimente. Spre deosebire de friteuzele traditionale, care prajesc alimentele in baie de ulei, friteuzele cu aer cald necesita doar o cantitate minima de ulei sau, in unele cazuri, chiar deloc.
O friteuza cu aer cald este in esenta un mini cuptor dotat cu un ventilator puternic care ajuta la circulatia aerului cald in interiorul recipientului. Aerul fierbinte este distribuit uniform in jurul alimentelor, le gateste uniform si creeaza deasupra o textura crocanta similara prajirii traditionale.
Acest procedeu nu este diferit de cel al cuptoarelor cu convectie mai mari care folosesc de asemenea un ventilator pentru a realiza miscarea aerului in interior si pentru a creste viteza de coacere a alimentelor.
Cantitatea de ulei pe care acestea o utilizeaza pentru a gati este nesemnificativa: cativa mililitri. Acest lucru a facut friteuza cu aer cald foarte populara in randul cumparatorilor inca de la inceput.
Cum alegi cea mai buna friteuza cu aer cald?
Alegi cea mai buna friteuza cu aer cald pentru tine in functie de capacitate, cu cat friteuza are o capacitate mai mare cu atat este mai mare si numarul de persoane pentru care poti gati o singura data ( 2-4-6 persoane ).
Un alt aspect foarte important este puterea: 1000 / 1500 / 2000W. Cu cat puterea friteuzei este mai mare cu atat timpul de incalzire este mai rapid. Asta inseamna ca si timpul de gatire va fi mai scurt iar eficienta energetica este mai mare deoarece o vei tine mai putin timp in priza.
Alege o friteuza cu aer cald moderna care sa aiba cat mai multe programe si functii. Un numar mare de programe si functii iti va permite sa gatesti o varietate mai mare de alimente si retete. Modernitatea vine de multe ori la pachet cu flexibilitatea! De ce sa te limitezi?
Functii pe care sa le iei in considerare tot timpul:
- Functia preincalzire;
- Mentinerea la cald;
- Functia agitare alimente – te anunta cand sa agiti continutul;
- Conectivitate Wi-fi unde e cazul;
- Aplicatie retete, etc..
Alegeti un model la care partile detasabile pot fi spalate in masina de spalat vase. Friteuzele cu cosuri antiaderente care se pot spala la masina de spalat vase fac curatarea mai usoara dupa gatit. Va asigura ca friteuza a fost curatata corect si ca intretinerea ei pe viitor va fi rapida si simpla.
Care sunt avantajele unei friteuze cu aer cald?
- Mai putine grasimi in alimentele gatite in comparatie cu metodele traditionale de prajire;
- Setari precise prin care poti regla temperatura si timpul pentru a personaliza gatitul;
- Programe prestabilite care ajuta la o gatire perfecta, rapida si eficienta a alimentelor;
- Curatare usoara – piese detasabile care pot fi spalate in masina de spalat vase.
Ce dezavantaje are o friteuza cu aer cald?
- Unele modele au o capacitate mai mica de gatire, de aceea trebuie alese modelele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale;
- Documenteaza-te inainte de a alege deoarece unele modele pot fi un pic zgomotoase.
Ce poti gati cu o friteuza cu aer cald?
Piept de pui, aripioare, cartofi, peste, cartofi dulci, fripturi, oua, legume, fructe de mare etc.