Cea mai buna drujba (actualizat 2021)

Cea mai buna drujba recomandata pentru 2021

Cea mai buna drujbaCea mai buna drujba : atunci cand cumperi o drujba, exista cateva aspecte care ar trebui luate in considerare iar cel mai important aspect este urmatorul: Cum va fi folosita drujba?

Daca planuiesti sa folosesti noua drujba, in gospodarie, pentru uz casnic, nu prea conteaza modelul, dar daca doresti sa iti castigi existenta cu ea, e important sa alegi inteligent.

Sunt sute de modele diferite de drujbe, realizate de firme diferite, care sunt de vanzare in magazinele din intreaga lume. Exista, totusi, doua branduri de drujbe, foarte apreciate!

Cele doua sunt: Stihl și Husqvarna! Amandoua fiind extrem de apreciate, calitative si longevive. Desi par scumpe in comparatie cu celelalte drujbe de pe piata, in cazul in care doresti cu adevarat cea mai buna drujba, nu ai cum sa dai gres cu o drujba Stihl sau una Husqvarna! Si cei de la Makita au inceput sa produca niste modele destul de bune, v-as ruga sa dati un ochi si peste modelele lor.

Cele mai bune drujbe in 2021

Consideram ca cea mai buna drujba in 2021 trebuie selectata dintr-o gama profesionala, adica una recomandata inclusiv profesionistilor din exploatatii forestiere, asa ca topul de mai jos are toate sansele sa se ridice la inaltimea asteptarilor voastre.

Stihl MS 362

Stihl MS 362
Gama profesionala, motor 2 timpi, 3.4kW, 4.6 cp
( 59 cm³ )

Husqvarna 365 x torq

Husqvarna 365 x torq
Gama profesionala, motor 2 timpi, 3.6kW, 4.9 cp
( 70.7 cm³ )

Makita EA7300P, 5.6 CP

Makita EA7300P
Gama profesionala, motor 2 timpi, 4.1kW, 5.6 cp
( 73 cm³ )

Cum aleg cea mai buna drujba? Opinii si pareri – 2021

Ca utilizator amator, nu ai cum sa stii care sunt criteriile de selectie pentru un motofierastrau de calitate si nici unde gasesc drujbe la preturi bune alti cumparatori interesati, iti propunem sa afli, in continuare, ce caracterisitici sunt mai importante si cum sa diferentiezi intre mai multe modele, pe baza acestora.

Nivelul de profesionalism

Toate dispozitivele de acest tip, indiferent de modul in care sunt alimentate, de putere si de structura se impart in modele pentru exploatare hobby, semi-profesionale si profesionale.

O drujba pentru utilizare casnica iti va permite sa prelucrezi cantitati reduse de lemne si sa o faci in mod ocazional, iar daca o folosesti in fiecare zi, riscul de a se defecta apare foarte rapid.

De aceea, in eventualitatea in care vei taia mai mult decat cateva lemne pentru iarna, te sfatuim sa alegi varianta semi-profesionala. Aceasta iti va oferi puteri medii de lucru si se comercializeaza la preturi relativ convenabile(raport cost/calitate).

Doar cei care utilizeaza zilnic fierastraul sunt indemnati sa opteze pentru un model profesional, cu o putere de peste 3CP. In genere, aceste produse sunt propulsate de motoare termice si costa mai mult ca investitie.

Alimentarea

Se poate face cu energie electrica(direct in retea) sau pe baza de carburant, atunci cand motorul incorporat este cu ardere interna.

Avantajele motoarelor electrice includ: functionarea mai putin zgomotoasa(in comparatie cu modelele pe carburant), conditii minime de intretinere, o posibilitate de pornire mai facila, lipsa emisiilor de noxe.

Din aceste motive, reprezinta gama de produse cel mai des recomandate utilizatorilor casnici, care au cunostinte minime de utilizare. Din pacate, nu ofera prea multa portabilitate, depinzand de prezenta unei prize pentru alimentare.

Branduri ca Stihl, Husqvarna, Oregon, Ryobi sau Makita produc si cateva modele alimentate pe baza de acumulator, mai portabile, dar cu putere de lucru limitata.

Motoarele termice ale drujbelor se alimenteaza cu benzina, iar aceasta va fi combinata cu ulei, intrucat tipologia de functionare este cea in 2 timpi. Un model pe benzina va oferi mai multa putere, dar va elimina noxe in urma arderilor si poate fi destul de zgomotos.

In plus, pornirea la sfoara poate da batai de cap utilizatorilor neexperimentati. Cu toate acestea, pentru rezistenta mecanismului si pentru fiabilitatea de care dau dovada, drujbele cu carburant sunt obligatoriu recomandate profesionistilor.

Puterea motorului

Daca acesta este electric, puterea se exprima in watti(W); daca vorbim despre motor in 2 timpi, atunci puterea ii va fi exprimata in cai putere(CP). In sistem metric, 1 cal putere are o corespondenta aproximativa de 735W, asa ca poti face usor o comparatie intre motoare, transformand totul in watti. De pilda, un motor de 1.9CP va oferi o putere aproximativ egala cu unul de 1400W.

Pentru utilizare hobby, produsele pana in 1500W sunt cat se poate de potrivite, in timp ce la modele semi-profesionale vor fi oferiti intre 1500 – 2000W. Despre piesele profesionale putem spune clar ca au motoare ce dezvolta 1500-3500W, adica intre 1.9 si 4.7CP.

Pe cat de groase sunt ramurile sau trunchiurile ce vor fi sectionate, pe atat de mare trebuie aleasa puterea motorului. Recomandam, totodata, o capacitate cilindrica de peste 45-50cc pentru uz profesional si pana in 45cc la produsele utilizate conventional in gospodarie.

Lama

Unele pareri despre cele mai bune drujbe iti impun sa calculezi lungimea lamei pentru a sti cat de mare poate fi diametrul bustenilor ce pot fi sectionati. Poti taia o creanga din doua unghiuri diferite, iar pentru asta poti dubla aprovimativ lungimea lamei(se scad intre 10 si 15cm din lungimea dublata).

Daca vrei sa tai lemnul dintr-o singura directie, crengile abordabile vor avea un diametru maxim cu 5 – 10cm mai mic decat lungimea totala a lamei fierastraului. Modelele de 35cm sunt indicate pentru uz la domiciliu, in timp ce pentru lucrari ample iti trebuie ceva cu minim 40cm lungime.

Lantul

Atat materialul din care este facut lantul, cat si dintii, viteza sau marimea pasului pot constitui parametri importanti. Majoritatea celor care cumpara produse echipate cu lant din fabrica prefera sa il inlocuiasca rapid cu unul de firma, printre cele mai laudate fiind lanturile Oregon.

Trebuie sa te bazezi ca dispozitivul ofera un sistem automat de tensionare si lubrifiere a lantului si o frana pentru acesta , astfel incat sa il utilizezi in siguranta.

Siguranta

Orienteaza-te mereu catre produse complet echipate, din kitul carora nu lipsesc opritorul cu gheare(te ajuta sa basculezi drujba in directia trunctiului de sectionat), aparatoarea, cheia de asamblare(cand este cazul).

Brandul si pretul

Sa nu te mire daca pentru un brand anume va trebui sa cheltui mai mult, iar aceasta regula se aplica si in functie de nivelul de profesionalism, in sensul ca o drujba hobby va fi ieftina, iar una profesionala va constitui chiar o investitie extinsa.

Printre cei mai cautati producatori de echipamente profesionale se numara Husqvarna, Oregon, Stihl, Echo, Worx. Daca vrei produse mai ieftine, te orientezi catre oferte de la Bosch, Ruris, Heinner, Einhell.