Viena – bijuteria Austriei si a Europei

Viena a fost mult timp cunoscută ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. Arhitectura sa este magnifică, există in Viena o multime de grădini impresionante și putem chiar spune ca este un paradis al pietonilor. Fara un ghid si cu o hartă bună ar fi cea mai simpla modalitate de a vizita Viena.

Vizitati Viena alegand serviciul Transport Persoane Iasi Viena al companiei Novum Travel.

Familia habsburgică a condus Austria timp de peste 6 secole, iar Viena a fost bijuteria lor. Palatul Hofburg realizat initial in secolul al XIII-lea, a fost extins și modificat de-a lungul secolelor, încorporând numeroase stiluri arhitecturale. Astăzi aici locuieste președintele Austrei. Diverse părți ale palatului sunt deschise vizitatorilor și merită să vă luati timp să le explorați.

Incercati Serviciul Transport persoane Caransebes Viena al companiei Novum Travel.

La fel ca toată regalitatea europeană, Habsburgii aveau și palatul lor de vară – Schloss Schönbrunn – o experiență copleșitoare. Merită să vizitați Viena doar pentru măreția pură a tuturor acestor monumentale piese arhitecturale. Grădinile acestora sunt foarte frumoase și sunt potrivite pentru plimbari.

Pentru o cursa internationala de persoane de la Onesti la Viena, serviciul Transport Persoane Onesti Viena al companiei Novum Travel va sta la dispozitie…

Înapoi în centrul Vienei, Catedrala Sf. Ștefan (Stephansdom) este considerată un punct de reper, are un acoperiș magnific. Puteti să urcați in turnul de sud și să vă bucurați de privelistea impresionanta a Vienei. Haas Haus din apropiere, finalizată în anul 1990, este mai recentă și controversă cladire.

În apropiere se află Kärntner Strasse, fascinanta pentru vizitatori, cu cafenele, magazine și animatori de stradă. O plimbare aici este o modalitate excelentă de a obține o senzație reală a ceea ce inseamna sa locuiesti in Viena.

Dacă urmați Kärntner Strasse ajungeți la Staatsoper (Opera de Stat), construita în anul 1860. Această clădire opulenta a fost grav avariată în cel de-al doilea război mondial și a fost redeschisă în anul 1955 si puteti pe timpul zilei sa faceti un tur al ei acompaniat de un ghid.

Deși lista locurilor de vizitat în Viena este foarte lungă, cu siguranță nu doriți să ratati Maria Theresa Platz. Flancată pe două laturi de muzeele identice de artă plastică și de istorie naturală, aici este un loc excelent pentru a sta și a contempla frumusețea Vienei. In ambele muzee merită, de asemenea, să vă „pierdeți” pentru o vreme timpul.

Ca o ultimă alegere a zilei, Parcul de distracții Prater este plin de delicii tradiționale. Roata Uriasa din centrul parcului oferă o priveliste minunată asupra orașului pe timp de noapte și poate oferi un sentiment de déjà vu celor care indragesc filmele cu James Bond.

Mulți oameni trec prin Viena în grabă pe timpul vacantei lor și rateaza multe frumuseți și atracții ale acestui oraș. Fă-ți un pic mai mult timp pentru Viena, este un oras care merita acest lucru. Distractie!