Obiective turistice in centrul Timisoarei

Timisoara are o multime de locuri frumoase care starnesc interesul oricarui turist!

Cele mai multe obiective sunt concentrate in centru, asa ca, atunci cand ajungeti in orasul de pe Bega este bine sa va incepeti itinerariul chiar de aici, alegand ca loc de pornire fie Piata Unirii – considerata cea mai frumoasa piata din intreg Banatul, fie Piata Victoriei – cea care are o semnificatie aparte pentru toti romanii, fiind locul de unde a pornit Revolutia din 1989.

Piata Unirii este, de fapt, vechea cetate a orasului. Aici, gasiti obiective cu insemnatate culturala deosebita precum Muzeul de Arta, dar si cele mai bune restaurante si pub-uri din Timisoara. Asadar, intr-un singur loc puteti avea parte de o lectie de cultura, arhitectura, istorie, de distractie, dar si de clipe de relaxare, deoarece aleile pietonale din zona va invita sa cunoasteti Timisoara pas cu pas.

Piata Unirii Timisoara , Domul Romano Catolic
Piata Unirii Timisoara , Domul Romano Catolic

Cand sositi in Timisoara, orientati-va spre locurile care va atrag cel mai mult, fie ele lacasuri de cult, monumente sau cladiri cu o arhitectura impresionanta!

Descoperiti stiluri variate de arhitectura vizitand cele mai importante monumente cu insemnatate religioasa din Timisoara, dar si cele mai frumoase cladiri:

  • Catedrala Mitropolitana – este un adevarat monument arhitectural care se remaca prin arhitectura, pictura si sculptura ei, dar si prin dimensiuni: constructia are 11 turle.
  • Sinagoga din Cetate – este un lacas de cult evreiesc, decorat in stil maur la exterior si cu vitralii la interior. Sinagoga adaposteste un obiect de mare valoare – orga „Wegenstein”.
  • Domul Romano Catolic – este construit in stil baroc, cu un interior baroc si rococo, icoane vechi si usi din lemn frumos decorate.
  • Castelul Huniade – este cea mai veche cladire din Timisoara. Constructia este realizata in stil neogotic cu turn cu forma rectangulata. In prezent, cladirea castelului adaposteste Muzeul Banatului.
  • Palatul Baroc – exteriorul are un aspect impunator datorita stilului arhitectural. Interiorul palatului adapostste Muzeul de Arta din Timisoara.
  • Palatul Lloyd – cladirea este folosita ca sediu al Rectoratului Politehnicii.
  • Bastionul Theresia – face parte din vechea cetate a Timisoarei si functioneaza astazi ca centru cultural, obiectiv turistic si loc de intalnire indragit de localnici.

Pentru a ajunge rapid in toate aceste locuri importante pentru istoria si cultura Timisoarei, rezervati-va un loc de cazare aproape de centru, intr-un spatiu care sa va ofere toate facilitatile de care aveti nevoie pentru o vizita de neuitat in capitala Banatului.

Puteti opta pentru Pensiunea Elisei – care ofera cazare cu mic dejun inclus in zona Bulevardul Constantin Brancoveanu, nr. 70, la o distanţă de 7 minute de Gara de Nord, 10 minute de zona centrala a orasului si 35 de minute de Aeroportul Traian Vuia, Timisoara.

Conditiile oferite sunt excelente si includ: cazare in 27 de camere amenjate cu baie proprie si dotate cu TV, Wi-Fi, aer conditionat. Pensiunea dispune de parcare amenajata si supravegheata video.

Rezervati-va cazare cu mic dejun inclus in Timisoara la Pensiunea Elisei si descoperiti acest oras cu locuri minunate si surprinzatoare!