Ferestre care economisesc energia

Stiati ca prin ferestre se realizeaza cea mai mare pierdere de energie a oricarei locuinte. Aproximativ 25% din pierderea totala de caldura este „datorata” ferestrelor traditionale. Tehnologia noua, cu toate acestea, a dus la obtinerea unor ferestre mai eficiente in economisirea energiei, care pot reduce semnificativ pierderile de caldura.

Pierderea de caldura nu este singurul inconvenient al ferestrelor traditionale – ele pot fi, de exemplu, expuse caldurii razelor solare pe timpul verii, iar acest lucru poate creste costul de functionare a unui aparat de aer conditionat si atunci automat factura la energie creste si ea.

Ferestre care Economisesc Energia
Ferestre care Economisesc Energia

Ferestrele moderne utilizeaza materiale speciale pentru tratarea geamului. Solutii si materiale inovatoare sunt utilizate si aplicate pe suprafata interioara, reducand pierderile de energie prin sticla. Ferestrele sunt construite din doua straturi de sticla cu un gaz inert intre ele. Acest gaz, de obicei argon, reduce pierderile de energie.

Pentru a impiedica razele solare sa supraincalzeasca geamul in timpul verii, sticla poate fi tratata cu un strat reflectorizant care reduce temperaturile interioare. Cu toate acestea, acest tip de tratament, are si el dezavantajele lui, nu este potrivit pentru zonele cu o clima rece, deoarece ferestrele pot fi, de asemenea, o sursa importanta de caldura, iarna, in timpul zilelor insorite.

Exista multe modalitati economisire a energiei prin intermediul ferestrelor care pot ajuta la reducerea costurilor de incalzire si racire. Geamurile (straturile de sticla) pot fi tratate special, iar unii producatori pot utiliza mai multe tipuri de geamuri pentru a reduce pierderile de caldura.

Geamurile tratate sunt benefice pentru reducerea pierderilor de caldura si pot reduce cantitatea razelor ultraviolete (UV) care intra in casa. In multe situatii, razele UV, determina decolorarea draperiilor, mobilierului si a covoarelor, astfel incat utilizarea acestui tip de ferestre pot face ca aceste elemente decorative sa aiba o durata de viata mai mare.

Ramele ferestrelor care economisesc energia pot fi fabricate din lemn, aluminiu, PVC sau alte materiale compozite. Cele mai bune tipuri de rame, sunt cele fabricate din lemn sau PVC, deoarece pierderea de caldura prin rama propriu-zisa este redusa. Pentru a spori in continuare calitatile ferestrelor de economisire a energiei, distantieri nemetalici sunt utilizati intre geamuri.

Ferestrele sunt deseori clasificate in functie de valoarea lor izolanta. Investirea in ferestre care economisesc energia este o idee minunata atat pentru casele noi cat si pentru cele mai vechi. Aceste ferestre costa un pic mai mult decat cele conventionale, dar economiile in facturile dvs. de utilitati vor face diferenta in doar cativa ani de zile…

Vezi site-ul Profal tamplarie pvc timisoara pentru mai multe detalii